МАТЧА ШАЙЫНЫҢ БИСКВИТ ЖАРТЫЛАЙ ФАБРИКАТЫНЫҢ АНТИОКСИДАНТТЫҚ БЕЛСЕНДІЛІГІНЕ ӘСЕРІ

МАТЧА ШАЙЫНЫҢ БИСКВИТ ЖАРТЫЛАЙ ФАБРИКАТЫНЫҢ АНТИОКСИДАНТТЫҚ БЕЛСЕНДІЛІГІНЕ ӘСЕРІ

Авторлар

  • А.М. Саидов Ахмет Байтұрсынұлы атындағы Қостанай өңірлік университеті, Қостанай қ., Қазақстан
  • Д.А. Калитка Ахмет Байтұрсынұлы атындағы Қостанай өңірлік университеті, Қостанай қ., Қазақстан
  • Б. Аманжол Алматы мемлекеттік бизнес колледжі, Алматы қ., Қазақстан
  • Г.К. Есеева М. Дулатов атындағы Қостанай инженерлік-экономикалық университеті, Қостанай қ., Қазақстан
  • Ж.Е. Балгужинова Қостанай жоғары политехникалық колледжі, Қостанай қ., Қазақстан

DOI:

https://doi.org/10.55956/QHLI8849

Тірек сөздер:

антиоксиданттық белсенділік, бисквит жартылай фабрикаты, матча шайы, функционалды тағамдар, табиғи антиоксиданттар

Аңдатпа

Мақала матча шайымен байытылған бисквит жартылай фабрикатының антиоксиданттық қасиеттерін зерттеуге арналған, бұл дұрыс тамақтануға деген қызығушылықтың артуы аясында маңызды болып табылады. Зерттеудің мақсаты-матчаны пайдаланып оңтайлы рецептураны әзірлеу және оның антиоксиданттық қасиеттерін талдау. Жұмыстың негізгі бағыттары шайдың оңтайлы пропорцияларын анықтауды және оның сапа көрсеткіштеріне әсерін қамтиды. Жұмыс кондитерлік өнеркәсіпте табиғи антиоксиданттарды қолдану туралы білімді кеңейтеді және жоғары антиоксиданттық белсенділігі мен жақсы органолептикалық сипаттамалары бар жаңа өнімді ұсынады. Әдістеме потенциометриялық және спектрофотометриялық талдауды, ингредиенттердің пропорцияларын сәйкестендіру эксперименттерін және антиоксиданттық белсенділікті бағалауды қамтиды. Әзірленген формула пайдалы тамақтану саласындағы функционалды және пайдалы өнімдерге сұранысты қанағаттандыра отырып және осындай өнімдерді өндіруге ұсыныстар бере отырып, практикалық маңызы бар.

Жүктеулер

Жарияланды

2025-03-30

Журналдың саны

Бөлім

Тамақ өнімдерінің технологиялары
Loading...