THE INFLUENCE OF MATCHA TEA ON THE ANTIOXIDANT ACTIVITY OF SPONGE CAKE SEMI-FINISHED PRODUCT

THE INFLUENCE OF MATCHA TEA ON THE ANTIOXIDANT ACTIVITY OF SPONGE CAKE SEMI-FINISHED PRODUCT

Authors

  • A.M. Saidov Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, Kostanay, Kazakhstan
  • D.A. Kalitka Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, Kostanay, Kazakhstan
  • V. Amanzhol Almaty State Business College, Almaty, Kazakhstan
  • G.K. Yeseeva Kostanay Engineering and Economics University named after M. Dulatov, Kostanay, Kazakhstan
  • Zh.E. Balguzhinova Kostanay Higher Polytechnic College, Kostanay, Kazakhstan

DOI:

https://doi.org/10.55956/QHLI8849

Keywords:

antioxidant activity, sponge cake semi-finished product, matcha tea, functional products, natural antioxidants

Abstract

Мақала матча шайымен байытылған бисквит жартылай фабрикатының антиоксиданттық қасиеттерін зерттеуге арналған, бұл дұрыс тамақтануға деген қызығушылықтың артуы аясында маңызды болып табылады. Зерттеудің мақсаты-матчаны пайдаланып оңтайлы рецептураны әзірлеу және оның антиоксиданттық қасиеттерін талдау. Жұмыстың негізгі бағыттары шайдың оңтайлы пропорцияларын анықтауды және оның сапа көрсеткіштеріне әсерін қамтиды. Жұмыс кондитерлік өнеркәсіпте табиғи антиоксиданттарды қолдану туралы білімді кеңейтеді және жоғары антиоксиданттық белсенділігі мен жақсы органолептикалық сипаттамалары бар жаңа өнімді ұсынады. Әдістеме потенциометриялық және спектрофотометриялық талдауды, ингредиенттердің пропорцияларын сәйкестендіру эксперименттерін және антиоксиданттық белсенділікті бағалауды қамтиды. Әзірленген формула пайдалы тамақтану саласындағы функционалды және пайдалы өнімдерге сұранысты қанағаттандыра отырып және осындай өнімдерді өндіруге ұсыныстар бере отырып, практикалық маңызы бар.

Downloads

Published online

2025-03-30

Issue

Section

Food Engineering Technologies
Loading...