ЖЕМДІК ҚОСПА АЛУ ҮШІН СОЙЫЛҒАН МАЛ ҚАЛДЫҚТАРЫН ҚАЙТА ӨҢДЕУДІҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯСЫ

ЖЕМДІК ҚОСПА АЛУ ҮШІН СОЙЫЛҒАН МАЛ ҚАЛДЫҚТАРЫН ҚАЙТА ӨҢДЕУДІҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯСЫ

Авторлар

  • М.Х. Байгельдиева М.Х. Дулати атындағы Тараз университеті, Тараз қ., Қазақстан
  • Б.И. Токтосунов Қырғыз Республикасының Ұлттық ғылым академиясы, Бішкек қ., Қырғызстан
  • Х.А. Аубакиров М.Х. Дулати атындағы Тараз университеті, Тараз қ., Қазақстан
  • Г.Е. Аубакирова Ахмет Байтұрсынұлы атындағы Қостанай өңірлік университеті, Қостанай қ., Қазақстан

DOI:

https://doi.org/10.55956/SDBN6200

Тірек сөздер:

жемдік қоспа, ақуыздық қоспа, коагуляция, технология, бройлерді азықтандыру, жұмыртқаның ұнтақталған қабығы, бақылау тобы

Аңдатпа

Халық санының өсуіне байланысты азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін азық түлік өнімділігін арттыру қажет. Берілген зерттеу жұмысында осы мәселені шешудің бір жолы ретінде, мол сою бекеттерінің қалдық өнімдерін қайта өңдеудің инновациялық технологиялары ұсынылды. Қалдықтарды қайта өңдеу арқылы тиімді жаңа жемдік қоспа әзірлеу технологиясы мен экологиялық мәселелер шешілетіні көрсетілген. Бұл жұмыс тиімді, құнарлы құрама жем әзірлеу арқылы сапалы тауық етін алуға болатындығын көздейді.

Жүктеулер

Жарияланды

2025-09-30

Журналдың саны

Бөлім

Тамақ өнімдерінің технологиялары
Loading...