ЖЕМДІК ҚОСПА АЛУ ҮШІН СОЙЫЛҒАН МАЛ ҚАЛДЫҚТАРЫН ҚАЙТА ӨҢДЕУДІҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯСЫ
DOI:
https://doi.org/10.55956/SDBN6200Тірек сөздер:
жемдік қоспа, ақуыздық қоспа, коагуляция, технология, бройлерді азықтандыру, жұмыртқаның ұнтақталған қабығы, бақылау тобыАңдатпа
Халық санының өсуіне байланысты азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін азық түлік өнімділігін арттыру қажет. Берілген зерттеу жұмысында осы мәселені шешудің бір жолы ретінде, мол сою бекеттерінің қалдық өнімдерін қайта өңдеудің инновациялық технологиялары ұсынылды. Қалдықтарды қайта өңдеу арқылы тиімді жаңа жемдік қоспа әзірлеу технологиясы мен экологиялық мәселелер шешілетіні көрсетілген. Бұл жұмыс тиімді, құнарлы құрама жем әзірлеу арқылы сапалы тауық етін алуға болатындығын көздейді.
Жүктеулер
Жарияланды
2025-09-30
Журналдың саны
Бөлім
Тамақ өнімдерінің технологиялары