ПОСТКОВИДТІ СИНДРОМ КЕЗІНДЕ ТАМАҚТАНУДЫ ҰЙЫМДАСТЫРУДА ҚОЛДАНЫЛАТЫН ПРИНЦИПТЕР, ЕРЕКШЕЛІКТЕР, ТӘСІЛДЕР

ПОСТКОВИДТІ СИНДРОМ КЕЗІНДЕ ТАМАҚТАНУДЫ ҰЙЫМДАСТЫРУДА ҚОЛДАНЫЛАТЫН ПРИНЦИПТЕР, ЕРЕКШЕЛІКТЕР, ТӘСІЛДЕР

Авторлар

  • З.В. Василенко Беларусь Мемлекеттік тамақ және химиялық технологиялар университеті, Могилёв қ., Беларусь Республикасы
  • В.В. Редько-Бодмер Беларусь Мемлекеттік тамақ және химиялық технологиялар университеті, Могилёв қ., Беларусь Республикасы
  • П.Ю. Зайцева Беларусь Мемлекеттік тамақ және химиялық технологиялар университеті, Могилёв қ., Беларусь Республикасы

DOI:

https://doi.org/10.55956/FHOQ9946

Тірек сөздер:

ковидтен кейінгі синдром, қоректік заттардың жетіспеушілігі, саркопения, метаболикалық синдром, полиневропатия, палео диетасы, шикізат жиынтығы

Аңдатпа

Постковидті синдром жағдайындағы халықтың физиологиялық жағдайының ерекшеліктеріне байланысты аналитикалық зерттеулердің нәтижелері ұсынылған. Постковид синдромындағы адам ағзасының физиологиялық өзгерістерін ескере отырып, шикізат жиынтығы мен диетаның қоректік құрамы бойынша ұсыныстар жасалды. 

Жүктеулер

Жарияланды

2024-09-30

Журналдың саны

Бөлім

Тамақ өнімдерінің технологиялары
Loading...