ҚЫШҚЫЛ СҮТТІ СУСЫН ҰНТАҒЫ ТАБЛЕТКАЛАРЫНЫҢ САПАЛЫҚ КӨРСЕТКІШТЕРІН АНЫҚТАУ

ҚЫШҚЫЛ СҮТТІ СУСЫН ҰНТАҒЫ ТАБЛЕТКАЛАРЫНЫҢ САПАЛЫҚ КӨРСЕТКІШТЕРІН АНЫҚТАУ

Авторлар

  • П.М. Маликтаева Шерхан Мұртаза атындағы Халықаралық Тараз инновациялық институты, Тараз қ., Казақстан
  • К.Ш. Саржанова Шерхан Мұртаза атындағы Халықаралық Тараз инновациялық институты, Тараз қ., Казақстан
  • Ш.Д. Умирбаева М.Дулати атындағы Тараз өңірлік университеті, Тараз қ., Қазақстан

DOI:

https://doi.org/10.55956/XWYM2030

Тірек сөздер:

ашытылған сүт сусыны, таблеткалау, таблетканың ыдырауы, ыдырау уақыты, таблетка ылғалдылығы

Аңдатпа

Ашыған сүт сусынының ұнтақ таблеткаларының ыдырауы дайын өнім сапасының маңызды технологиялық көрсеткіштерінің бірі болып табылады. Алынған мәліметтерді талдау төмен ылғалдылықта ыдырау уақыты неғұрлым ұзағырақ болса, таблетка төзімді болады, физикалық-механикалық қасиеттерін өзгертпейді және өнімнің сыртқы түрі мен дәмін ұзақ уақыт сақтайды. Тәжірибе нәтижелері таблетканың ыдырауы сығылған таблетка бөлшектерінің жылдам ыдырауына ықпал ететінін көрсетті. 

Жүктеулер

Жарияланды

2024-06-30

Журналдың саны

Бөлім

Тамақ өнімдерінің технологиялары
Loading...