САЛМАҒЫ 0,3 КГ КЕБЕК ҚОСЫЛҒАН БИДАЙ ҰНЫНАН ЖАСАЛҒАН ШЫҒЫС ЛЕПЕШКАСЫНЫҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫ

САЛМАҒЫ 0,3 КГ КЕБЕК ҚОСЫЛҒАН БИДАЙ ҰНЫНАН ЖАСАЛҒАН ШЫҒЫС ЛЕПЕШКАСЫНЫҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫ

Авторлар

  • Г.Е. Аубакирова Ахмет Байтұрсынұлы атындағы Қостанай өңірлік университеті, Қостанай қ., Қазақстан
  • А.Т. Бекболатова Ахмет Байтұрсынұлы атындағы Қостанай өңірлік университеті, Қостанай қ., Қазақстан
  • А.А. Кульпиисова Ахмет Байтұрсынұлы атындағы Қостанай өңірлік университеті, Қостанай қ., Қазақстан

DOI:

https://doi.org/10.55956/DSEO2494

Тірек сөздер:

ұн, бидай ұны, кебек, Шығыс лепешкасы, нан өнімдері, технология, тағамдық құндылығы, рецепт

Аңдатпа

Бұл мақала нан өнімдерін өндіру процесінде кебек қосылған бидай ұның әлеуетті қолдану туралы зерттеуді ұсынады. Ол кебекті қосудың нан сапасының әртүрлі аспектілеріне, соның ішінде олардың құрылымына, түсіне, дәміне және тағамдық құндылығына әсерін қарастырады. Авторлар кебекті әртүрлі концентрацияларымен және оны өндіріс процесіне енгізудің оңтайлы әдістерімен эксперименттер жүргізеді. Сонымен қатар, олар кебек қосылған бидай ұнынан жасалған нан өнімдерін тұтынудың денсаулыққа тигізетін пайдасын талдайды, атап айтқанда, кебектегі антиоксиданттар мен басқа биологиялық белсенді заттардың көп болуына байланысты. Зерттеу нәтижелері өнімнің ассортиментін кеңейтуге және сапасын жақсартуға ұмтылатын өнеркәсіптік нан өндірушілері үшін, сондай-ақ салауатты және инновациялық тамақтануға қызығушылық танытатын тұтынушылар үшін пайдалы болуы мүмкін.

Жүктеулер

Жарияланды

2025-09-30

Журналдың саны

Бөлім

Тамақ өнімдерінің технологиялары
Loading...