ӨНГЕН ДӘННЕН ЖАСАЛҒАН ФУНКЦИОНАЛДЫҚ СУСЫНДАР ТЕХНОЛОГИЯСЫН ӘЗIРЛЕУ

ӨНГЕН ДӘННЕН ЖАСАЛҒАН ФУНКЦИОНАЛДЫҚ СУСЫНДАР ТЕХНОЛОГИЯСЫН ӘЗIРЛЕУ

Авторлар

  • Ә.М. Қайнарбек М.Х. Дулати атындағы Тараз университеті, Тараз қ., Қазақстан
  • А.С. Боранкулова М.Х. Дулати атындағы Тараз университеті, Тараз қ., Қазақстан

DOI:

https://doi.org/10.55956/DNKG6904

Тірек сөздер:

псевдодәнді киноа, амла ұнтағы, функционалды ашытылған сусын

Аңдатпа

Мақалада өсірілген киноа дәні, амла, асқабақ және күнбағыс дәндері негізіндегі функционалды сусындардың рецепті мен технологиясы берілген, органолептикалық профилі, қауіпсіздікке баса назар аударылып физика-химиялық қасиеттері анықталған. Астық ашытылған сусындарды өндірудің технологиялық режимдері мен рецептурасының компоненттік құрамына салыстырмалы талдау жүргізілді. Сонымен қатар, сусынның емдік-алдын алу әсерін күшейту мақсатында рецептураға ғылыми негізделген функционалды шикізат көздері енгізілді. Киноа негізіндегі ферменттелген сусын үлгілері бойынша модельдік концепция жасалып, олардың бәсекеге қабілеттілігі мен тағамдық нарықтағы әлеуеті бағаланды.

Жүктеулер

Жарияланды

2025-06-30

Журналдың саны

Бөлім

Тамақ өнімдерінің технологиялары
Loading...