ҚЫЗЫЛША ШЫРЫНЫН ҚОЛДАНЫП ЖАСАЛАТЫН МАКАРОН ӨНІМДЕРІНІҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫ

ҚЫЗЫЛША ШЫРЫНЫН ҚОЛДАНЫП ЖАСАЛАТЫН МАКАРОН ӨНІМДЕРІНІҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫ

Авторлар

  • Г.Е. Аубакирова Ахмет Байтұрсынұлы атындағы Қостанай өңірлік университеті, Қостанай қ., Қазақстан
  • Н.А. Еріш Ахмет Байтұрсынұлы атындағы Қостанай өңірлік университеті, Қостанай қ., Қазақстан
  • Ж.К. Бекмухамбетова Ахмет Байтұрсынұлы атындағы Қостанай өңірлік университеті, Қостанай қ., Қазақстан
  • Т.С. Төлеміс Ахмет Байтұрсынұлы атындағы Қостанай өңірлік университеті, Қостанай қ., Қазақстан

DOI:

https://doi.org/10.55956/VQEL4538

Тірек сөздер:

ұн, бидай ұны, қызылша, қызылша шырыны, макарон өнімдері, технология, тағамдық құндылығы, рецепт

Аңдатпа

Бұл мақала макарон өнімдерін өндіру процесінде қызылша шырынын әлеуетті қолдану туралы зерттеуді ұсынады. Ол қызылша шырынын қосудың макарон сапасының әртүрлі аспектілеріне, соның ішінде олардың құрылымына, түсіне, дәміне және тағамдық құндылығына әсерін қарастырады. Авторлар қызылша шырынын әртүрлі концентрацияларымен және оны өндіріс процесіне енгізудің оңтайлы әдістерімен эксперименттер жүргізеді. Сонымен қатар, олар қызылша шырынымен байытылған макарон өнімдерін тұтынудың денсаулыққа тигізетін пайдасын талдайды, атап айтқанда, қызылшадағы антиоксиданттар мен басқа биологиялық белсенді заттардың көп болуына байланысты. Зерттеу нәтижелері өнімнің ассортиментін кеңейтуге және сапасын жақсартуға ұмтылатын өнеркәсіптік макарон өндірушілері үшін, сондай-ақ салауатты және инновациялық тамақтануға қызығушылық танытатын тұтынушылар үшін пайдалы болуы мүмкін.

Жүктеулер

Жарияланды

2025-03-30

Журналдың саны

Бөлім

Тамақ өнімдерінің технологиялары
Loading...