ДӘННІҢ БЕТІН ӨҢДЕУ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖЕТІЛДІРУ НЕГІЗІНДЕ НАННЫҢ МИКРОБИОЛОГИЯЛЫҚ ҚАУІПСІЗДІГІН АРТТЫРУ

ДӘННІҢ БЕТІН ӨҢДЕУ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖЕТІЛДІРУ НЕГІЗІНДЕ НАННЫҢ МИКРОБИОЛОГИЯЛЫҚ ҚАУІПСІЗДІГІН АРТТЫРУ

Авторлар

  • К.Ш. Саржанова Шерхан Мұртаза атындағы Халықаралық Тараз университеті, Тараз қ., Қазақстан
  • П.М. Маликтаева М.Х. Дулати атындағы Тараз университеті, Тараз қ., Қазақстан
  • А.С. Боранкулова М.Х. Дулати атындағы Тараз университеті, Тараз қ., Қазақстан

DOI:

https://doi.org/10.55956/VQSJ5522

Тірек сөздер:

ұрып-үйкеу әдісі, микроорганизм, тұқымдану, бидай, ұн, нан, спора, бактерия

Аңдатпа

Нан өндірісінің дамуының қазіргі кезеңінде, еліміздің жекелеген аймақтарындағы экологиялық жағдайдың нашарлауына, ауыл шаруашылығында агротехникалық шаралардың қысқаруына байланысты шикізаттың микробиологиялық ластануының жоғарылауы жағдайында, өнім сапасы мәселелерін шешуге және оның микробиологиялық қауіпсіздігін арттыруға бағытталған технологияларды жетілдіру өзекті болып табылады. Жұмыста нан өнімдерінің микробиологиялық тазалығын тұрақтандыру және картоп ауруының алдын алу, ұн тарту алдында дәннің бетін тазалау процесін жетілдіру арқылы мүмкін болатыны ғылыми негізделіп, дәлелденген. Динамикалық жүктеу жағдайында астық бетін қарқынды өңдеу, қондырғының негізгі жұмыс органының кинематикалық параметрлеріне байланысты екендігі және бұл кезде технологиялық талаптарды қанағаттандыратын максималды әсерге қол жеткізілетіндігі анықталды.

Жүктеулер

Жарияланды

2025-03-30

Журналдың саны

Бөлім

Тамақ өнімдерінің технологиялары
Loading...