ӨСІРІЛГЕН ТАРЫ ҚОСА ОТЫРЫП, МАЙСЫЗ ЕШКІ СҮТІНЕН ӘЗІРЛЕНГЕН ФЕРМЕНТТЕЛГЕН СУСЫНДАРДЫҢ ФИЗИКОХИМИЯЛЫҚ ЖӘНЕ ОРГАНОЛЕПТИКАЛЫҚ КӨРСЕТКІШТЕРІН ЗЕРТТЕУ

ӨСІРІЛГЕН ТАРЫ ҚОСА ОТЫРЫП, МАЙСЫЗ ЕШКІ СҮТІНЕН ӘЗІРЛЕНГЕН ФЕРМЕНТТЕЛГЕН СУСЫНДАРДЫҢ ФИЗИКОХИМИЯЛЫҚ ЖӘНЕ ОРГАНОЛЕПТИКАЛЫҚ КӨРСЕТКІШТЕРІН ЗЕРТТЕУ

Авторлар

  • Л.Д. АБУБАКИРОВА С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті, Астана қ., Қазақстан
  • Т.Ч. Тултабаева С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті, Астана қ., Қазақстан
  • Х. ТЕМИЗ Ондокуз Майис Университеті, Самсун қ., Түркия

DOI:

https://doi.org/10.55956/SGSP1925

Тірек сөздер:

майсыз ешкі сүті, ашытылған сусын, өсірілген тары, өңделген тары

Аңдатпа

Бұл мақалада «заанен» және «жергілікті» тұқымды асыл тұқымды ешкілердің сүтіне физика-химиялық талдаулар келтірілген. Майсыз ешкі сүтіне негізделген өсімдік қоспалары бар жаңа ашытылған сусынға органолептикалық және физика-химиялық зерттеулер жүргізілді. Зерттеу деректері жақсы органолептикалық көрсеткіштері бар ашытылған сусынның тағамдық құндылығын көрсетеді. Сүт өнімдері мен өсімдік қоспаларын үйлесімді пайдалану перспективасы бар бағыт болып табылады, себебі өсімдік шикізатына негізделген ашытылған өнімдер функционалдық тамақтану талаптарына сәйкес келеді. 

Жүктеулер

Жарияланды

2024-09-30

Журналдың саны

Бөлім

Тамақ өнімдерінің технологиялары
Loading...