ЖҮГЕРІ ДӘНІНЕН ЖАСАЛҒАН «ТАЛҚАННЫҢ» САПАСЫН ЖАҚСАРТУ ЖОЛДАРЫ

ЖҮГЕРІ ДӘНІНЕН ЖАСАЛҒАН «ТАЛҚАННЫҢ» САПАСЫН ЖАҚСАРТУ ЖОЛДАРЫ

Авторлар

  • К.Ш. Саржанова Шерхан Мұртаза атындағы Халықаралық Тараз инновациялық институты, Тараз қ., Казақстан
  • П.М. Маликтаева Шерхан Мұртаза атындағы Халықаралық Тараз инновациялық институты, Тараз қ., Казақстан

DOI:

https://doi.org/10.55956/CQYI8171

Тірек сөздер:

сұлы жармасы, СЖӨ, жүгері, құм, органолептикалық сипаттамалар

Аңдатпа

Мақалада жүгері дәнінің СЖӨ шарттарының органолептикалық көрсеткіштермен анықталатын «талқанның» тұтынушылық қасиеттеріне әсерін эксперименттік зерттеу нәтижелері көрсетілген. Өзен құмын пайдалану арқылы жеке жүгері дәндерінің де, бүкіл массаның да біркелкі қуырылуына қол жеткізілетіні көрсетілген. Жақсы органолептикалық сипаттамалары бар «талқан» алуға мүмкіндік беретін режимдер белгіленді. 

Жүктеулер

Жарияланды

2024-06-30

Журналдың саны

Бөлім

Тамақ өнімдерінің технологиялары
Loading...