Ысталған шұжықтың сапасы мен қауіпсіздігін зерттеу

Ысталған шұжықтың сапасы мен қауіпсіздігін зерттеу

Авторлар

  • М.С. Сериккызы Алматы Технологиялық Университеті, Алматы қ., Қазақстан
  • Қ.Р. Манап Алматы Технологиялық Университеті, Алматы қ., Қазақстан
  • Л.К. Байболова Алматы Технологиялық Университеті, Алматы қ., Қазақстан
  • Т.К. Кулажанов Алматы Технологиялық Университеті, Алматы қ., Қазақстан

DOI:

https://doi.org/10.55956/NUOM5661

Аңдатпа

Мақала қазіргі уақытта функционалды тағам өнімдерінің ассортиментін кеңейтудің өзекті мәселесіне арналған. Жұмыс диеталық тамақтануға арналған тағамдық құндылығы жоғары сиыр етінен жасалған ысталған шұжық өніміне күнжіт ұнтағы мен күнжіт майын қосып зерттеу жүргізуге бағытталған. Алынған үлгілердің органолептикалық және физикалық-химиялық көрсеткіштері анықталды. Зерттеу нәтижелері бойынша эксперименттер негізінде алынған үлгілер науқастардан басқа мұқтаж адамдарға десерт түрінде қолдануға ұсынылады.

Жүктеулер

Жарияланды

2024-06-30

Журналдың саны

Бөлім

Тамақ өнімдерінің технологиялары
Loading...